Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Zeilende vrachtschepen in 2021

In 2021 waren er 5 bedrijven in de zoektocht naar duurzamere manieren van verschepen, die schepen op de traditionele manier zeilen en vracht vervoeren. Hoewel ze op dit moment een vreemde eend in de bijt zijn, is er een groeiende belangstelling als we zien welke schade onze wereld wordt toegebracht met moderne verzendmethoden.

De Pamir was één van de laatste commerciële zeilende vrachtschip, was een Duitse bark met vier masten die in 1949 voor de laatste keer Kaap Hoorn rondde. In 1957 presteerde ze beter dan moderne bulkcarriers en kon ze niet winstgevend opereren. Uiteindelijk, op 21 september 1957, werd ze gevangen in de orkaan Carrie en zonk ze voor de Azoren, waarbij slechts zes overlevenden werden gered na een uitgebreide zoektocht.

Sindsdien domineert diesel de scheepvaartindustrie, en hoewel het een efficiënt transportmiddel is geworden, is het ook een enorme vervuiler. Hoewel er nieuwe regelgeving is en de uitstoot van zwavel wordt verminderd, wordt er veel onderzoek gedaan naar het vinden van alternatieve brandstoffen en manieren om dingen te vervoeren.

Weer op zoek naar windenergie
Door de wind aangedreven vaartuigen hebben gewerkt en zijn een beproefde manier geweest om dingen zonder uitstoot te vervoeren. Dus als we onze verwachtingen een beetje veranderen en plannen maken voor de lange termijn, zouden we weer zeilschepen kunnen gebruiken. Hoewel het geen gemakkelijke oplossing is en momenteel slechts een nichemarkt is, zijn er met geavanceerde weersvoorspellingen aspecten die veel gemakkelijker zullen zijn dan 100 jaar geleden zeilen.

In dit artikel worden 5 duurzame rederijen besproken:

  • Timbercoast
  • Grain de Sail
  • Fairtransport
  • Greyhounds Ventures
  • Sailcargo

Daarnaast zijn er nog verschillende bedrijven, vooral vanuit Frankrijk actief in de zeilende vrachtvaart. En zijn er verschillende ontwikkelingen onderweg. Volg daarvoor verder de Zeilpost.

Lees het gehele artikel op de bron: Designed Conscious

Afbeelding: de nieuw gebouwde aluminium Grain de Sail