Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Zeilend vrachtschip de toekomst? ‘Bananen vervoeren wordt lastig’

Na Trouw, NPO1 komt nu ook RTL Nieuws met een uitgebreid artikel over David Koel, Kaap Kargo en de Ide Min: Kunnen zeilschepen de vervuilende vrachtschepen vervangen? De Nederlandse ingenieur David Koel denkt van wel. Hij bouwde een zeilend passagierschip om tot vrachtschip en wil daar nu onder meer wijn en koffie mee vervoeren. Wereldwijd varen er zo’n 55.000 schepen op zee en die stoten praktisch allemaal CO2 uit. Daar moet iets aan gebeuren, vindt de Europese Unie. Nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat de uitstoot in 2050 met 80 procent is verlaagd.

60 ton vracht
David Koel denkt hiervoor een oplossing in handen te hebben. De ingenieur heeft een zeilschip omgebouwd tot vrachtschip. “Het is een oud schip uit 1957”, vertelt hij aan Editie NL. “Twee jaar geleden hebben we het gekocht.” Op het schip is ruimte vrijgemaakt voor vracht. Daardoor kan er nu 60 ton mee vervoerd worden. Dat is relatief veel, vertelt Koel. “Er zijn twee andere zeilende vrachtschepen in Nederland en die vervoeren 30 en 50 ton.” Met zijn eerstvolgende vaart verscheept hij 24 ton biologische wijn, honing en olijfolie. “Meer is niet mogelijk door de verpakkingsmaterialen en hoe de producten opgeslagen moeten worden.”Vergeleken met grote vrachtschepen is het nog steeds een druppel op een gloeiende plaat. “Wat we nu verschepen is ongeveer één grote container”, vertelt Koel. “Maar het is een eerste stap.”

Windenergie
En, benadrukt hij: het is helemaal milieuvriendelijk. “We varen volledig op wind. It’s powered by nature.” Het gaat daardoor wel langzamer. “We gaan daarom voor houdbare producten. Bananen vervoeren wordt lastiger.” Het zeilende vrachtschip is een goed initiatief, vindt Rogier Eggers van onderzoeksinstituut MARIN. “Het kan een inspiratie zijn voor de rest van de sector.” Toch ziet hij er minder toekomst in dan Koel. “We zien dit meer als een niche.”Hij ziet vooral toekomst in de meer geïndustrialiseerde oplossingen. Zo zijn er al wind-installaties die je op bestaande vrachtschepen kan plaatsen en waarmee de uitstoot voor een deel teruggedrongen worden. “Er varen nu zo’n 24 schepen met zo’n speciale installatie en die besparen 5 tot 15 procent brandstof. De verwachting is dat het dit jaar dubbel zoveel schepen worden.”

Lees het gehele artikel op de bron: RTL Nieuws

Afbeelding: de Ide Min, nog als passagiersschip