Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

‘Wind For Goods’ geeft fraai overzicht van bedrijven die bezig zijn met windaandrijving

Op het Internationale treffen van bedrijven die met windvoortstuwing bezig zijn geven een enorm aantal bedrijven acte de présence. Vooral veel Franse bedrijven, waar de zeilende vrachtschepen al verder zijn dan in Nederland, maar ook zijn er twee Nederlandse bedrijven als exposant in Saint NaZaire aanwezig. De gehele lijst van deelnemers geeft een fraai overzicht van ontwikkelingen op het gebied van zeilende vrachtschepen en wind ondersteunde scheepsaandrijving.

Ecoclipper is een gespecialiseerde vrachtrederij die tot doel heeft een vloot van vierkant-getuigde, emissievrije koopvaardijschepen te ontwikkelen en te water te laten. Daartoe zal Ecoclipper het ontwerp van de Ecoclipper 500 tot een varend koopvaardijschip maken. Inmiddels is Ecoclipper met haar eerste schip, de zeilende schoeneraak Tukker onderweg op haar eerste reis langs de Europese kust.

Rederij KaapKargo heeft momenteel twee operationele zeilende vrachtschepen – De Ide Min en De Lun II. Deze schepen varen voornamelijk in Europa en de transatlantische regio en vervoeren zeilend goederen door Europa of het Caribisch gebied. KaapKargo is geïnteresseerd in het vervoeren van (biologische) producten van Midden- en Zuid-Amerika naar Europa en vice versa, waardoor een circulaire keten ontstaat. De Ide Min is 38 m lang, heeft een inhoud van 84 m³ en biedt plaats aan 16 bemanningsleden, inclusief stagiaires. Kaap de Groene Hoop, de thuishaven van het bedrijf in Amsterdam ontwikkeld meer zeilende vrachtschepen en wil uitgroeien tot dé haven voor zeilende vrachtschepen in Nederland.

Kijk hier voor de gehele deelnemerlijst