Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

VIDEO: Eems Traveller voorzien van grootste zuigzeilen tot nu toe

Bound4blue heeft zoals ook al eerder gemeld, twee eSAIL’s geïnstalleerd op de onder Nederlandse vlag varende Eems Traveller, een 2850-DWT vrachtschip van Amasus. Met een hoogte van 17 meter zijn ze de grootste zuigzeilen die ooit op een schip zijn geïnstalleerd. Het eSAIL-systeem, gecategoriseerd als een zuigzeil, is gebaseerd op het gebruik van een dik aerodynamisch profiel en slimme zuigkracht om de voortstuwingsefficiëntie te verhogen, wat resulteert in een systeem dat zeven keer meer lift produceert dan een vliegtuigvleugel.

Deze zeilen vertegenwoordigen een nieuwe en verbeterde generatie van het systeem dat in 2021 op de La Naumon is geïnstalleerd en levert een hogere efficiëntie met dezelfde afmetingen. Naast het grootste zuigzeil dat ooit op een schip is gebouwd en geïnstalleerd, markeert de installatie van deze twee zeilen op de Eems Traveller ook de grootste installatie van vaste zuigzeilen op een schip tot nu toe. De verwachting is dat de emissie van CO2 met 30 % kan afnemen.

De installatie op de Eems Traveller is goedgekeurd door Bureau Veritas en uitgevoerd in het kader van het Sails for Cargo project. Het werd medegefinancierd door Fondo Puertos 4.0 van Puertos del Estado, met de steun van Port of Bilbao, Bilbao PortLab en Toro y Betolaza.

Bekijk de video op MarineInsight of hieronder op Youtube