Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Veer Group bereidt hybride containerschip met wind- en waterstofaandrijving voor

Veer Group, het geesteskind van de in Lunenburg, NS gevestigde scheepvaartondernemer Danielle Southcott, zoekt kapitaal en een productiepartner voor zijn geplande waterstof- en windaangedreven containerschepen. Tot nu toe, zei CEO Southcott in een interview, heeft Veer ongeveer US $ 1,6 miljoen opgehaald en hoopt zij nog ongeveer US $ 2,4 miljoen op te halen om de bedrijfskosten te dekken terwijl het werkt aan de bouw van een eerste schip van 100 meter lang.

Veer Group CEO Danielle Southcott

Southcott, afkomstig uit de buurt van Kingston, Ontario, richtte eerder de Costa Ricaanse rederij SAILCARGO op, die houten zeilschepen met elektrische motoren bouwt en exploiteert. Een combinatie van zeilen en waterstof is beter geschikt voor containerschepen zoals die Veer van plan is te bouwen, omdat waterstof energiedichter is dan batterijen, zei ze.

“Tot op heden worden we gefinancierd door 100 procent particuliere impactinvesteerders, dus individuen die een verschil willen maken en hun geld willen bijdragen aan een groenere toekomst – of nu noemen we het een blauwere toekomst”, aldus Southcott.

Het geplande scheepsontwerp van Veer is al goedgekeurd door het American Bureau of Shipping, dat certificerings-diensten levert aan de maritieme industrie, en Southcott zegt dat ze hoopt dit jaar met de bouw van het schip te beginnen. Ze voegde eraan toe dat Veer zijn eigen schepen onder charter voor andere bedrijven zal exploiteren, in plaats van ze rechtstreeks te verkopen, om de consistentie in de manier waarop ze worden geëxploiteerd te waarborgen.

Hoewel Veer geregistreerd staat in de Bahama’s, zijn we ook op zoek naar een andere nationale partner, en we hopen dat het Canada zou kunnen zijn. Southcott overwoog enkele Europese scheepsbouwers als partners, maar zei dat haar persoonlijke band met Canada en mogelijke gemakkelijke toegang tot de oostkust betekenen dat ze liever zakelijke partnerschappen in dit land aangaat.

Tot nu toe heeft haar team gesprekken gehad met een Canadese scheepsbouwer, en terwijl Southcott pas onlangs vanuit de Bahama’s in Nova Scotia aankwam, zei ze dat ze werkt aan het ontwikkelen van relaties met Canada’s Ocean Supercluster, het in Dartmouth gevestigde Centre for Ocean Ventures and Entrepreneurship en de Start-Up Yard-incubator en de Dalhousie University.

Lees het gehele artikel op de bron: entrevestor.com

Afbeelding: Veer Corporation