Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

TOWT beloond met de Ocean Innovation Trophie

De bedrijven Towt, Exoponya en Gwilen zijn de winnaars in 2023 van de Franse Ocean Innovation Trophies®, gedragen door de Banque Populaire Grand Ouest en zijn merk Crédit Maritime. De prijslijst beloont innovatieve projecten voor het behoud van de oceanen en blauwe groei.

De maritieme economie vertegenwoordigt in Frankrijk 91 miljard euro en 400.000 banen. Sinds vijf jaar reiken de Banque Populaire Grand Ouest en haar merk Crédit Maritime, in samenwerking met het Staatssecretariaat voor de Zee, de Ocean Innovation Trophies® uit. Naast het innovatieve karakter van de geselecteerde projecten, houdt deze competitie van nationale reikwijdte zich ook bezig met waarden van nut, economische reikwijdte en milieu-impact, die onafscheidelijk zijn geworden van de duurzaamheid van het bedrijf. “Rekening houden met de milieueffecten om een ​​duurzame maritieme economie te ontwikkelen, is meer dan een noodzaak, maar een realiteit voor de meeste spelers van vandaag”, onderstrepen de organisatoren van deze trofeeën, waarvan de 5e editie vier innovatieve bedrijven beloonde, waaronder twee uit Finistère:

TOWT , reder van zeilende vrachtschepen gevestigd in Le Havre, in de categorie: het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Towt is sinds 2011 op een missie om het zeevervoer koolstofarm te maken door de wind te gebruiken voor een zuiniger vervoermiddel. Towt wil een koolstofarme maritieme transportdienst opzetten op basis van voortstuwing van het zeil om zo een ​​reductie van 90% in broeikasgassen mogelijk te maken in vergelijking met conventioneel maritiem transport.

Lees het gehele artikel op de bron: Bretagne economique