Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Team Malizia en Windcoop werken samen aan Wind Shipping Project

Windcoop en Team Malizia bundelen hun krachten om windtechnologie te promoten voor een koolstofneutrale toekomst in maritiem transport. “Maritiem transport is verantwoordelijk voor ongeveer 3% van de wereldwijde CO2-uitstoot”, zegt Boris Herrmann, schipper van het internationale zeilteam. “Windcoop en Team Malizia delen dezelfde fascinatie en visie voor windvoortstuwingstechnologieën. Deze samenwerking geeft wind een ‘stem’ in de maritieme industrie.”

“We zijn verheugd om geassocieerd te worden met Team Malizia”, ​​voegt Nils Joyeux, Managing Director van Windcoop en CEO van Zéphyr en Borée, toe. “Via hun missie A Race We Must Win – Climate Action Now! brengen ze duurzame initiatieven onder de aandacht. Als offshore-concurrenten trekken ze een groot publiek en kunnen ze ook hun expertise uit de oceaanraces inbrengen. Aan onze zijde hebben we ervoor gekozen om organiseer onze rederij tot een coöperatie, juist om veel mensen te kunnen betrekken bij de transitie van de scheepvaart die zo hard nodig is.”

Windcoop en Team Malizia zijn overeengekomen om actief samen te werken aan hun gemeenschappelijke doel om de toepassing, innovatie en voordelen van technologieën voor windaandrijving publiekelijk te promoten. Ze willen gezamenlijk pleiten voor klimaatactie in hun brede netwerken en partnerschappen in het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving, en mensen de impact van klimaatverandering op onze oceaan beter laten begrijpen.

Windcoop is de eerste CO2-vrije rederij die is gestructureerd als een coöperatie. Windcoop exploiteert containerschepen onder zeil, grotendeels voortgestuwd door windenergie. Deze innovatieve schepen dragen bij aan de ontwikkeling van koolstofarm vervoer. In 2023 zal de eerste zeilende lading vervoerd worden. Hun ambitie is dat het eigendom wordt van een groot aantal reders die de transitie van maritiem transport willen versnellen. Als coöperatie biedt Windcoop iedereen de mogelijkheid om lid te worden.

“Iedereen kan lid worden van Windcoop: individuen, bedrijven en gemeenschappen”, legt Nils Joyeux uit. “Onze samenwerking lijkt ons dan ook vanzelfsprekend. Team Malizia presenteert met Windcoop een concrete oplossing om de opwarming van de aarde te bestrijden en wij bij Windcoop zijn verheugd om te profiteren van het internationale publiek. De kers op de taart: dit is het beste team!” .

Lees het gehele artikel op de bron: Sail World

Afbeelding: The Windcoop cargo © Windcoop