Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

“Seawing” vliegersysteem voor installatie op Corona Citrus

Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (“K” LINE) en Electric Power Development Co., Ltd. (J-POWER) hebben besloten om de “Seawing”*, een geautomatiseerd vliegersysteem op windenergie, te installeren op de CORONA CITRUS , een vrachtschip van het type 88.000 DWT.

CORONA CITRUS, gebouwd op 11 september 2019, is uitgerust met een ballastwaterbehandelingssysteem om mariene ecosystemen te beschermen. De kolencarrier is ook uitgerust met een SOx-scrubber, die zwaveloxiden uit de uitlaatgassen van de motor elimineert, om te voldoen aan de voorschriften voor SOx-emissies die in januari 2020 wereldwijd van kracht zijn geworden.

Seawing
De nieuw geïnstalleerde “Seawing” zal naar verwachting de CO2-uitstoot van het schip met minimaal 20% verminderen. Het is dus een van de belangrijkste initiatieven van “K” LINE om zijn doelstelling voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen te bereiken. Het systeem combineert expertise in luchtvaart- en maritieme technologieën, die een grote vooruitgang van voortstuwingsondersteuning in de scheepvaart mogelijk maken. De vlieger kan automatisch worden ingezet en opgeslagen met eenvoudige schakelhandelingen. Dit systeem verzamelt en analyseert weergegevens en maritieme gegevens in real-time en gebruikt de informatie om de prestaties te optimaliseren en maximale veiligheid te waarborgen.

Overzicht van het schip

  • Afmeting: LOA 229,98 meter x Breedte 38,00 meter x Diepte 19,90 meter x Diepgang 13,904 meter
  • Draagvermogen: 88.703 ton
  • Bruto Tonnage: 49.888 T

Lees het gehele artikel op de bron: Fathom World