Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende binnenvaart

Rederij Windcoop gaat haar eerste vrachtschip op de rails zetten

Zo zou het eerste zeilende vrachtschip van de coöperatieve rederij Windcoop eruit moeten zien. Het gaat de verbinding vormen tussen Marseille en Madagaskar. Het jonge bedrijf Windcoop (Lorient) telt nu 900 leden. Het streeft naar een eerste lijn Marseille-Madagaskar in 2025. “We zijn bezig met het afronden van de aanbesteding voor de bouw van de eerste boot. We wachten nog op kostenberekeningen van fabrikanten van apparatuur, maar we hopen deze voor het einde van de maand te lanceren”, zegt Louise Chopinet, de algemeen directeur van Windcoop.

Zeven Bretonse innovaties voor het zeevervoer van morgen
Deze eerste boot, een vrachtschip van 85 m met solid sails op een aerorig aan twee masten en een verbrandingsmotor, moet vanaf 2025 zorgen voor de verbinding, met een gemiddelde snelheid van 8 knopen, tussen Marseille en Madagaskar, via het Suezkanaal. Aan boord tien bemanningsleden, maximaal 12 passagiers en 1.400 ton goederen.

Malagassische klanten
Van de Indische Oceaan tot de Middellandse Zee, kruiden, etherische oliën, aquacultuurproducten, textiel, enz. En in de andere richting, gevarieerde stromen die al bestaan. “We werken met twee expediteurs, tussenpersonen om volumes te consolideren, maar de lading is er al”, legt Louise Chopinet uit.

Lees het gehele artikel op de bron: le Telegramme

Afbeelding: zo zou het eerste zeilende vrachtschip van de coöperatieve rederij Windcoop eruit moeten zien.