Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Cruisevaart

Orient Express komt met ’s wereld grootste zeilschip

140 jaar na de introductie van de eerste luxetreinen, gaat Orient Express haar horizon verbreden. Dit wereldberoemde icoon kiest het ruime sop en onthult ’s werelds grootste zeilschip, de Orient Express Silenseas. Deze revolutie in de maritieme geschiedenis is een ambitieuze onderneming die de eigen grenzen verlegt. Vanuit de samenwerking tussen de Franse scheepsbouwers Accor en Chantiers de l’Atlantique zal dit buitengewone zeiljacht in 2026 uitvaren. De installatie van drie SolidSail-tuigages, een revolutionair windvoortstuwingssysteem van 1500 vierkante meter, zal een belangrijke bijdrage leveren aan de voortstuwing van het schip.

Het concept werd ontworpen in 2018. Hier staat innovatie centraal in het ultramoderne schip, dat een revolutie moet brengen in de maritieme wereld. Verder is het schip 220 meter lang en zal ruimte bieden aan 54 suites, waaronder een presidentiële suite van 1415 vierkante meter. Ook komen er een terras, twee zwembaden, restaurants en een bar.

Een nieuw tijdperk
Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accor: “Met Orient Express Silenseas beginnen we aan een nieuw hoofdstuk, waarbij we ervaring en excellentie van luxe reizen meenemen naar de mooiste zeeën ter wereld. Dit uitzonderlijk jacht biedt ongeëvenaarde service en verfijnde designruimtes, die doen denken aan de gouden eeuw van de cruises.”

Bron: Persbericht Orient Express

Kijk hier voor meer info