Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Opening van twee nieuwe wekelijkse vracht-lijnen onder zeil: op Dublin en Plymouth

Grain de Sail Logistic kondigt de lancering aan van twee nieuwe wekelijkse rederijen tussen Frankrijk en Ierland en tussen Frankrijk en Engeland. Via haar dochteronderneming van transportcommissie ontwikkelt de Grain de Sail Logistics-groep de organisatie van zeiltransport in opdracht van industriëlen uit verschillende activiteitensectoren (industrie, wijn en gedistilleerd, luxe, CPG, gezondheid) op shortsea-lijnen met Engeland en ook Ierland.

Traditioneel gaan veel transporten per vrachtwagen via de Kanaaltunnel of de grote maritieme corridors (vaak overbelast sinds de Brexit), maar de vertragingen zijn vaak groot. Sommige klanten zijn zelfs gedwongen om gebruik te maken van luchtvervoer om hun ontvangers binnen een paar dagen te leveren of om leveringsonderbrekingen te voorkomen. De resultaten zijn duidelijk: Zeer dure prijs en CO2-impact.

Geconfronteerd met deze situatie biedt Grain de Sail kade/kadeleveringen aan in 2 dagen voor Engeland met behulp van secundaire havens met minder drukke douanekantoren en 3 dagen voor Ierland. Dergelijk transport vermindert ook de CO2-impact van onze klanten door een alternatieve ecologische oplossing aan te bieden en hen ook in staat te stellen hun klantervaring te vergroten door speciale evenementen te organiseren met hun distributeurs en klanten.

Voor meer info: mail: Laurent.jeaneau@graindesail.com

De website van Grain de Sail Logistics is nog in ontwikkeling