Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

Norsepower haalt € 28 miljoen financiering binnen voor de uitbreiding van Rotor Sails

Het Finse windvoortstuwingsbedrijf Norespower heeft 28 miljoen euro aan financiering binnengehaald om de productie en het bereik van zijn Rotor Sail-technologie uit te breiden. De gemoderniseerde Flettner-rotorsystemen van Norsepower genereren stuwkracht door cilindrische zeilen op het dek van een schip te laten draaien, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot worden verminderd. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft Rotor Sails al meer dan acht jaar ingezet, in totaal 250.000 draaiuren.

Gerenommeerde rederijen hebben Norsepower-systemen geïnstalleerd of in bestelling, waaronder MOL, Vale, BHP, Bore, Sea-Cargo, Scandlines, CLdN en Nippon Marine. Het bedrijf zei dat geverifieerde gegevens een brandstofbesparing van 5-25% laten zien.

De laatste financieringsronde zal zijn in de vorm van aandelenfinanciering en leningen. Het geld is bestemd voor het versnellen van de productieschaal van Norsepower om te helpen voldoen aan de groeiende vraag. R&D zal ook worden ondersteund, samen met marketing, werving en zijn omvangrijke intellectuele eigendomsportefeuille.

Tuomas Riski, CEO, Norsepower, zei: “De extra financiering van een van ’s werelds toonaangevende investeerders in duurzaamheid is een enorme sprong in de goede richting en een duidelijk blijk van vertrouwen in ons briljante team, innovatieve technologie en het algemene traject van ons bedrijf. Met meer dan 30.000 schepen wereldwijd die kunnen profiteren van ons product, zijn onze ambities voor schaalvergroting gedurfd maar realistisch. Het is een win-winsituatie voor iedereen, ook voor de planeet.”

Lees het gehele artikel op de bron: Seatrade Maritime

Afbeelding: ScandlinesNorsepower Rotor Sails in dienst op Scandlines-veerboten