Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

Nieuwe windondersteunde schepen komen in de vloot van Capital Ship Management

Capital Ship Management Corp. (‘Capital’) kondigt de oplevering aan van haar nieuwbouwschip M/T ‘Agisilaos’, een 50.000 dwt, eco-type Chemical/Product MR-tanker, gebouwd door Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd, Vietnam. Het is toegewezen met Wind-Assisted Ready- en HVSC-Ready-notaties door ABS, terwijl het de tweede is van zes LNG Fuel Ready-zusterschepen met een milieuvriendelijk ontwerp die in 2023 aan Capital zijn geleverd.

De HVSC-Ready-notatie is specifiek voor schepen die zijn uitgerust met hoogspannings-walaansluitingssystemen die in de toekomst zullen worden geïnstalleerd, en de Wind-Assist Ready-notatie verwijst naar schepen die zijn uitgerust met wind-assist-apparatuur die aan boord moet worden geïnstalleerd. M/T ‘Agisilaos’ heeft een toekomstbestendig ontwerp dat voldoet aan EEDI Fase 3 en is geannoteerd met ABS SUSTAIN-1 (2020) dat aantoont dat het voldoet aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties (VN).

M/T ‘Agisilaos’ voldoet aan Tier III voor verminderde NOx-emissies, heeft de ABS ENVIRO-notatie toegewezen gekregen, evenals ABS Wind-Assisted Ready-, HVSC-Ready- en LNG Fuel Ready-notaties en is uitgerust met de IHM-notatie voor veilige recycling. de meest milieuvriendelijke, technologisch geavanceerde en efficiënte schepen in de wereldwijde MR-vloot.

Lees het gehele artikel op de bron: Safety4Sea