Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

New Dawn Traders

NEW DAWN TRADERS is een experimenteel bedrijf. We verhandelen wilde ideeën en lekkernijen en werken met zeilende vrachtschepen om producten te importeren van over de Atlantische Oceaan en langs Europese kusten zonder vervuiling.

Geïnspireerd door mensen, projecten en bedrijven die veerkracht in lokale voedselsystemen bevorderen, hebben we de Voyage COOP ontworpen om deze manier van denken toe te passen op internationale handel. Met ons netwerk van schepen, producenten en bondgenoten bouwen we nieuwe modellen voor toeleveringsketens waarin de planeet en de mens centraal staan.

We hebben Sail Cargo Festivals georganiseerd in Cornwall om de aankomst van onze lading te markeren en om deze baanbrekende zeilschepen te vieren. In 2015 organiseerden we de eerste bijeenkomst van de Sail Cargo Alliance, en sindsdien hebben we een jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd als een bijeenkomst van mensen van over de hele wereld die deze passie voor het vervoeren van vracht onder zeil delen.

Met onze producten en evenementen stimuleren we een nieuwe maritieme cultuur rond door zeilen aangedreven vrachtschepen, de goederen die ze vervoeren en de gemeenschappen die ze ondersteunen. Onze reis is symbolisch en speelt onze rol in de wereldwijde beweging om voedselhandel op menselijke schaal en consumentisme op een bewust niveau te brengen. Op termijn zullen we ons eigen schip aan de vloot toevoegen!

Kijk hier voor meer info