Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

Nederlandse windpioniers worden ambassadeurs van VentoFoil-concept

Het VentoFoil-concept van eConowind kan het brandstofverbruik van zeeschepen met 15 procent verlagen. De flexibele, verticale ‘vleugel’ zet wind in extra stuwkracht om. De eerste gebruikers zijn enthousiast en gaan als ambassadeurs hun ervaringen met de markt delen. Met de start van de CO2-taks in 2024 wordt het voor scheepseigenaren belangrijk om versneld te vergroenen. Zeker nu de scheepvaart onder een vergrootglas ligt. De zeevaart is verantwoordelijk voor 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Pionieren
Vier Nederlandse reders hebben nauw samengewerkt met eConowind en ervaring opgedaan met de eerste twee generaties VentiFoils: Boomsma Shipping, Vertom Group, Van Dam Shipping en Schram Shipping. Zij gaan nu pionieren met de derde generatie VentoFoils en worden officieel ‘Ambassadeur van eConowind’.

Frank Nieuwenhuis van eConowind vertelt: “Het is geweldig om te werken in de energietransitie en ik ben dankbaar voor de inspanningen van deze vier innovators. Met alle gebundelde kennis en ervaring kunnen we de vleugels breder beschikbaar maken. Er is momentum en de pijplijn is goed gevuld. Meerdere rederijen hebben de innovators op de voet gevolgd en de VentoFoils besteld. Met de toegenomen productiecapaciteit kunnen we de markt nog beter bedienen. We ontwikkelen door als scale-up en er lopen vergevorderde gesprekken met diverse investeerders.”

Lees het gehele artikel op de bron: Binnenvaartkrant

De Ankie van Van Dam Shipping vaart met de VentoFoils.