Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

Houlder sluit zich aan bij het Winds of Change-project


Ontwerp- en ingenieursbureau Houlder sluit zich aan bij het project Winds of Change onder leiding van Smart Green Shipping. Het project, dat loopt van april 2023 tot 2025, zal een SGS FastRig-vleugelzeil op een groot schip monteren. FastRig-vleugelzeil is een geautomatiseerde windvoortstuwings-machine die wordt ontwikkeld door Smart Green Shipping in samenwerking met Malin Group. Daarnaast zal het bedrijf zijn TradeWind-software voor weerroutering ontwikkelen, die routeplannen maakt voor windoptimalisatie.

Houlder zal zijn expertise op het gebied van technische systeemintegratie en bewaking van de prestaties van schepen ter beschikking stellen, eerst een scheepsonderzoek uitvoeren, vervolgens de haalbaarheid van integratie van de FastRig op het schip bestuderen, veiligheidsrisico’s identificeren en ervoor zorgen dat de technische vereisten van de regelgeving en de klassenmaatschappij volledig worden nageleefd.

Vervolgens zal het team van Houlder de proefvaarten en demonstraties van het vleugelzeil ondersteunen. Er zullen sensoren worden geïnstalleerd om de prestaties van het vaartuig en de motor tijdens de operaties te bewaken, zowel voor als na dat de FastRig is geïnstalleerd, en wanneer het vleugelzeil zowel opgeborgen als actief is.

Deze monitoring maakt berekening en verificatie mogelijk van de energiebesparingen, en daarmee de brandstof- en emissiebesparingen, die beschikbaar zijn via de FastRig, evenals specifieke items van technisch belang zoals de hellingshoek, hellingshoek en bewegingsdemping vanwege de aanwezigheid ervan. De gegevensverzameling en -analyse ondersteunen ook de computationele simulatievereisten van SGS.

Het Winds of Change-project ontvangt financiering van het Britse ministerie van Transport als onderdeel van de Clean Maritime Demonstration Competition Round 3. Het project ontving ook £ 3,2 miljoen (US $ 3,8 miljoen) aan particuliere financiering en nog eens £ 1,8 miljoen subsidie van de Schotse overheidsinstantie Onderneming.

Lees het gehele artikel op de bron: Riviera

Afbeelding: weergave van FastRig geïnstalleerd aan boord van een Panamax-schip