Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

GT Green Technologies krijgt Start-up Award op Maritime UK

GT Green Technologies – ontwikkelaar van de energiebesparende scheepvaartoplossing AirWing die gebruik maakt van windenergie – kondigt met genoegen hun recente verkiezing aan als Start-up of the Year bij de prestigieuze Maritime UK Awards. De ceremonie werd georganiseerd door Maritime UK in het Hilton Double Tree in Hull en geopend door HKH The Princess Royal. Meer dan 400 maritiem zakenpersoneel kwam bijeen om het beste van de Britse maritieme sector te vieren.

Tijdens de ceremonie werden veertien prijzen uitgereikt ter ere van organisaties en individuen uit het hele sectorspectrum, ter waarde van meer dan £ 116 miljard aan de Britse economie en ter ondersteuning van meer dan 1 miljoen banen. De onderscheiding Safetytech Accelerator Start-up of the Year is een erkenning voor organisaties die innovatie en duurzame praktijken stimuleren, essentiële doelstellingen van Maritime 2050.

GT Green Technologies ontwikkelt een nieuw windvoortstuwingssysteem genaamd AirWing™, dat aanzienlijke brandstofbesparingen kan opleveren, emissies kan verminderen en de algehele efficiëntie van schepen kan verhogen. AirWing™ kan worden aangepast aan verschillende soorten schepen en kan achteraf worden ingebouwd in bestaande schepen. Met behulp van nieuwe luchtstroomtechnologie biedt het GT Green Wingsail een ongekende stuwkracht voor zijn formaat, terwijl het compact en opbergbaar blijft.

George Thompson, CEO van GT Green Technologies, reageerde op de prijs: “We zijn vereerd om de Start-up of the Year-prijs te ontvangen bij de Maritime UK Awards. Onze AirWing-technologie voor windaandrijving is een baanbrekend aanbod voor de maritieme industrie. Deze prijs is een bewijs van het harde werk en de toewijding van het GT Green Technologies-team en alle steun die we hebben gekregen van onze partners.”

Lees het gehele artikel op de bron: Maritime Executives

Afbeelding: Drie AirWing™-systemen gemonteerd op een 225 meter lange bulkcarrier; © GT Green Technologies