Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Ecoclipper start nieuwe investeringsronde

De vraag naar duurzame scheepvaart is de afgelopen jaren toegenomen. Om hieraan te voldoen, heeft EcoClipper een strategie ontwikkeld om een ​​vloot van EcoClipper500-schepen en Retrofit-schepen in de vaart te brengen. Op 17 februari vond de aftrap plaats in Den Helder van een nieuwe investeringsronde. De dag ervoor had oprichter Jorne Langelaan een presentatie gegeven op de 7th Green Shipping Summit, waar enthousiast op de plannen werd gereageerd. Door zeegaande clipper schepen te bouwen en bestaande schepen om te vormen tot moderne zeilende vrachtschepen, biedt EcoClipper een oplossing voor de groeiende vraag.

Het is nu mogelijk mede-eigenaar te worden in deze vloot. Dit door lid te worden van van de EcoClipper Coöperatie U.A. en te investeren in certificaten. Hiermee krijgt u eigendomsrechten in de coöperatie en bent u een (actief) lid van de meest duurzame en innovatieve rederij ter wereld.

Certificaten en dividend
De Ecoclipper Coöperatie U.A. geeft nu certificaten uit van € 7,50 per stuk. Aanschaf van certificaten is mogelijk vanaf 50 stuks (€ 375,-) Op het moment dat het eerste Retrofit schip, de Tukker, gaat varen zal deze prijs € 8,- bedragen. Dat is eind april van dit jaar. Het geplande dividend bedraagt 4 %. Meer winst in het bedrijf zal worden geïnvesteerd in andere schepen. De verwachting is dat de certificaten in 2026 dividend gaan uitkeren en dan ook verhandelbaar zullen zijn. De bedoeling is dat EcoClipper op termijn verschillende EcoClippers 500 en Retroschepen zal exploiteren, varend met vracht en passagiers.

De Tukker is een schoeneraak uit 1912 en voer jarenlang als kustvaarder. In de jaren 80 werd ze een Nederlands zeilopleidingsschip, bekend om haar werk met kansarme jongeren tot 2012. In 2022 werd ze het eerste schip van de EcoClipper-vloot en nu wordt het geheel opgeknapt om weer met vracht en passagiers langs de west Europese kusten te zeilen. Het schip heeft een laadruim van ongeveer 70 kubieke meter, en zal daarin 50-70 ton vracht kunnen vervoeren. Ze zal ook accommodatie hebben voor maximaal 12 betalende passagiers.

De EcoClipper500 is een nieuw te bouwen zeilend dwarsgetuigd vrachtschip van 59 meter dat 500 ton vracht kan meenemen en naast 12 man bemanning ook 12 passagiers en 36 trainees in opleiding kan meenemen.

Kijk hier voor meer info over investeren

Of meld je hier aan voor een bijeenkom