Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

Daniëlle Southcott een van de meest invloedrijke vrouwen volgens Royal Institute of Naval Architects

Danielle Southcott, oprichter van de 5 x bekroonde Veer Group, werd door het Royal Institute of Naval Architects genoemd als een van de meest invloedrijke vrouwen van de eeuw en werd door The Ocean Opportunity Lab vermeld als een inspirerende vrouwelijke oprichter om in de gaten te houden. Als schoon scheepvaart- en energiebedrijf zal Veer een doorbraak krijgen door het eerste schone containerschip in te zetten dat een oceaan oversteekt.

Danielle komt oorspronkelijk uit de Grote Meren van Canada en begon op 13-jarige leeftijd met zeilen. Ze studeerde af aan de Enkhuizer Zeevaartschool en leerde Nederlands om af te studeren. Ze behaalde haar 200T masters ticket op 21-jarige leeftijd, waardoor ze kapitein kon worden van het vlaggenschip van Barbados, vrachtschoener Ruth.

Ze is oprichter van SAILCARGO INC. mede-oprichter van de Costa Ricaanse non-profit AstilleroVerde, die duizenden bomen plant en banen creëert in een kwetsbare kustgemeenschap. Elk jaar sponsort Danielle’s bedrijf een jongedame om te varen op het tallship St. Lawrence II – een ”dank u” aan het Canadese schip dat haar voor het eerst inspireerde.

Bron: Linkedin