Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Wind ondersteuning

bound4blue installeert twee eSails op stukgoederenschip van Amasus

bound4blue, een Spaanse ontwikkelaar van windondersteunde voortstuwingstechnologie, heeft twee eSAIL’s geïnstalleerd op de Eems Traveller, een vrachtschip van 2.850 dwt dat eigendom is van Amasus. De installatie in twee fasen uitgevoerd. Een jaar geleden, tijdens een gepland regulier droogdok van het schip, werden de funderingen voor de eSAIL’s vervaardigd en geïnstalleerd in Nederland. De eSAIL’s werden vorige week in de haven van Bilbao op het schip geplaatst. Tussen deze twee fasen door heeft bound4blue het schip gemonitord om de basisprestaties te verkrijgen, die door een derde partij zullen worden gebruikt om de brandstof- en emissiebesparingsresultaten in de komende twaalf maanden te beoordelen. Met de hoogte van 17 meter zijn het de grootste zuigzeilen die ooit geplaatst zijn.

Op deze manier kunnen wetenschappelijk gevalideerde resultaten worden verkregen, om de daadwerkelijke effecten van het systeem aan te tonen en dat de basis kan vormen voor eventuele toekomstige verdere ontwikkelingen. De verwachting is dat de besparing in emissie in het gunstigste geval kan oplopen tot zo’n 30 %.

“Net zoals we bewezen duurzame oplossingen nodig hebben om de industrie koolstofvrij te maken, moeten we ze ook zo snel en efficiënt mogelijk implementeren. Als bewijs hiervan hebben we voor het eerst de haveninfrastructuur gebruikt om onze systemen te installeren, wat aantoont dat reders niet hoeven te wachten op het geplande onderhoud van het schip om te profiteren van de voordelen van windaandrijving,” zei José Miguel Bermúdez, CEO van bound4blue.

Lees het gehele artikel op de bron: Offshore Energy

Afbeelding: bound4blue