Zeilpost

Al het nieuws voor zeilende vrachtvaart en wind ondersteuning

Zeilende Zeevaart

BERG voegt aanpasbare voortstuwing toe aan Zeilend vrachtschip Neoliner

Berg PropulsionBerg’s geïntegreerde besturings- en propelleroplossing zorgt ervoor dat Neoliner altijd optimale prestaties levert, of het nu alleen door wind wordt aangedreven of met behulp van generatorsets. Er is gekozen voor een geïntegreerde controle-naar-schroefoplossing van Berg Propulsion om ervoor te zorgen dat het visionaire Neoliner ro-ro-vaartuig altijd optimale prestaties levert, of het nu alleen door wind wordt aangedreven of met behulp van generatorsets.

In januari contracteerde het Franse bedrijf Neoline Armateur Türkiye’s RMK Marine voor de bouw van het allereerste ro-ro-schip dat windenergie gebruikt voor commerciële activiteiten op de werf in Tuzla. Ontworpen door Mauric, zal de 136 meter lange Neoliner een pionier zijn op het gebied van energietransitie in de scheepvaart, gebruikmakend van emissievrije windenergie opgevangen door een zeiloppervlak van 3.000 vierkante meter, ondersteund door twee 76 meter lange SolidSail opvouwbare koolstofmasten.

Hoewel windenergie naar verwachting bijna 80% van de voortstuwingsbehoeften van Neoliner voor zijn rekening zal nemen, hebben manoeuvres op korte afstand en stipte service hulpvermogen nodig om te helpen. RMK Marine heeft Berg Propulsion gecontracteerd voor het leveren en bieden van technische ondersteuning voor het hulpvoortstuwingssysteem, in een elegante oplossing met een ‘feathering’ hoofdschroef. Wanneer ze gevederd zijn, zijn de propellerbladen evenwijdig aan de stroming geplaatst, in een positie die de weerstand minimaliseert wanneer de Neoliner onder zeil is.

“Dit is een transformerend project dat de status-quo in de commerciële scheepvaart uitdaagt, en Berg is verheugd om ondersteunende technologie aan te bieden om de duurzame prestaties van Neoliner te optimaliseren voor al zijn operationele behoeften”, aldus Mustafa Müslüm, General Manager, Berg Propulsion Eurasia. “Of de Neoliner nu 100% zeil gebruikt, elektrisch vermogen, zijn motor van 3184 kW of welke combinatie dan ook, de Berg-oplossing zorgt voor optimale hydrodynamische prestaties en duurzaamheid.”

Lees het gehele artikel op de bron: Maritime Executive